Vakantiegeld al gehad? Bij velen viel deze hoger uit!

De meerderheid van de werknemers heeft afgelopen maand hun vakantiegeld gestort gekregen, de overige werknemers hebben deze nog te goed. Waren er veranderingen in het bedrag? Volgens salarisstrookjesverwerker ADP valt deze bij veel werknemers namelijk hoger uit dit jaar door een verandering in de belasting. Dat is toch mooi meegenomen!
 
Máár niet iedereen gaat er op vooruit volgens ADP, zo zouden werknemers die parttime werken en daarmee tussen de 1.000 en 1.250 euro verdienen er niet op vooruit gaan. Zij leveren zelfs enkele euro’s in werd gemeld, dit ligt rond de €7,-.
 
Maar waarom krijgen sommigen meer ten opzichte van 2019?
Het belastingpercentage voor bijzondere beloningen, waaronder het vakantiegeld, ligt lager dan in 2019. Hoe meer je verdient, hoe hoger het vakantiegeld. Zo zou de groep die boven modaal verdient wel €120,- euro of meer extra krijgen.
 
Word je vakantiegeld uitgesteld? Dat mag alleen in samenspraak met de werknemers zelf. Althans dit kan worden goedgekeurd maar er zijn wettelijk maar weinig mogelijkheden om onder het vakantiegeld uit te komen als werkgever. Let dus goed op!