Uw hypotheek verzekeren tegen een crisis. Er zijn diverse vormen

Het ene moment worden slechts enkele personen of markten geraakt met een crisis en het andere moment een heel land. Beide kunnen ook u overkomen en waarschijnlijk zit u niet te wachten op zorgen over het betalen van de hypotheek of andere kosten. Wij maakten een overzicht van de verzekeringen die hiervoor zijn en wat de Nationale Hypotheek Garantie biedt.
 
1. Een nieuwe hypotheek
Sluit u binnenkort een nieuwe hypotheek af of overweegt u uw huidige hypotheek over te sluiten? Let dan goed op bij de uitleg over de verschillende verzekeringen. Ga daarbij altijd goed na welke verzekering al gedekt wordt door uw werkgever en of de kosten tegen de baten wegvallen.
 
2. Woonlastenbeschermer
Een van deze verzekeringen is de woonlastenbeschermer. Deze verzekering garandeert de betaling van uw hypotheek als u daar niet meer toe in staat bent door arbeidsongeschiktheid of het verlies van uw baan. Deze dient afgesloten te worden bij het aanschaffen van uw hypotheek.
 
3. NHG
Een uitgebreide AOV verzekert u van een uitkering bij inkomstendaling. Deze wordt via uw werkgever of eigen betalingsbeschermer afgesloten. De Nationale Hypotheekgarantie voorkomt erger, u blijft zo niet met een restschuld achter als u uw woning toch moet verkopen.
 
Tijdens de coronacrisis krijgen banken steeds meer aanvragen voor uitstel van betaling. Logisch, maar vergeet niet dat er onder aan de streep toch betaald moet worden. Dreigt u ernstig in de problemen te komen, raadpleeg dan altijd uw adviseur.