Top8 valkuilen bij het kopen van een huis

“Dit moet hem worden, ik zou zeggen: strik erom”. Enthousiast zijn is goed, te snel een beslissing nemen is zonde. Trap niet in onderstaande valkuilen:
 
1. Te snel beslissen
De ene bezichtiging is de andere niet. Zorg ervoor dat u meerdere bezichtigingen doet en neem het liefst een kritische blik mee. Wellicht zien zij zaken waar u geen oog voor heeft.
 
2. Te snel toegeven
Let erop dat u uw eisen niet te snel laat varen, u heeft deze niet voor niets gesteld. Toch de neiging een eis te laten varen? Check dan goed hoe belangrijk deze eigenlijk voor u was.
 
3. Te snel goedkeuren
Een bouwkundige keuring kost tijd en geld, maar is wel heel belangrijk. Doe zelf de moeite om een huis te onderzoeken op gebreken, deze ‘onderzoeksplicht’ ligt namelijk helemaal bij uzelf.
 
4. Te snel ‘goede deal’ zeggen
Onderhandelen kan absoluut bij het kopen van een huis, doe dit dan ook. Scherp onderhandelen kan u duizenden euro’s schelen. Bent u geen rasonderhandelaar, laat u dan helpen.
 
5. Te veel zelf doen
Ga écht met een adviseur praten, het kost geld maar zo weet u zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien. Het is het dus meer dan waard.
 
6. Te veel focussen op de woning
Een mooie woning is belangrijk, maar de ligging is minstens zo belangrijk. Vergeet dit niet.
 
7. Te naïef zijn
Het lijkt simpel, even een huis kopen. Maar ook de juridische controles zijn een onderdeel daarvan, zorg dat dit goed geregeld is. Niet het leukste, wel heel belangrijk.
 
8. Te snel definitief maken
Zorg ervoor dat u altijd ontbindende voorwaarden heeft zodra het huis wordt gekocht. Er kunnen altijd zaken tegenvallen. Voorkom dat dit een probleem wordt.
 
Heeft u het huis van uw dromen gevonden? Zorg dan ook voor de juiste verzekeringen. Meer weten? Bel 0315-241 353 voor een afspraak. Wij denken graag met u mee.