Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Verzekeringen voor uw auto die qua premie hetzelfde lijken, kunnen onderling van elkaar verschillen. Met onderstaande tips wordt kiezen een stuk eenvoudiger.
 
Tip 1 – Kies de nieuwwaarderegeling bij een nieuwe of jonge auto
Bij het verzekeren van een nieuwe of jonge auto is het slim een nieuwwaarderegeling te kiezen. Hierbij gaan autoverzekeraars bij schadeafwikkeling uit van de nieuwwaarde van de auto, bij flinke schade kan dit een groot verschil maken.
 
Tip 2 – Een hoog eigen risico is niet altijd nodig
Het eigen risico is het deel van de kosten waar u zelf voor opdraait. Bij een schade van € 4.000,- en een eigen risico van € 350,-, krijgt u dus € 3.650,- terug. Het eigen risico verschilt per verzekeraar, let daarop.
 
Tip 3 – Kijk goed waar de schade hersteld mag worden
Sommige verzekeraars hebben samenwerkingen met schadeherstellers. Laat u elders uw auto maken, dan is er een kans dat u niets krijgt vergoed. Kijk daarom altijd of uw schadehersteller geaccepteerd wordt door de verzekeraar.
 
Tip 4 – Soms hebben het aantal kilometers invloed
In sommige gevallen betaalt u minder premie als u weinig kilometers rijdt. Toch is het belangrijk dat u een eerlijke inschatting maakt. Een te lage opgave kan gevolgen hebben bij het vergoeden van uw autoschade, kleine verschillen zijn geen probleem.
 
Tip 5 – Kies de verzekeringsvorm die bij u en uw auto past
Er zijn drie soorten verzekeringen; de WA verzekering, de WA beperkt casco en WA casco verzekering. Kijk goed welke het beste bij u past.
 
Tip 6 – Ook accessoires moet u meeverzekeren
Een dure bekleding of duurdere velgen? Zorg dat alles meeverzekerd is wat van grote meerwaarde is aan uw auto. Doet u dit niet? Dan draait u zelf op voor deze extra kosten.
 
Meer tips omtrent een autoverzekering? Bel 0315- 241 353 en maak een (terugbel)afspraak.