Omarm de realiteit, kijk wat wél kan

We gaan ervanuit dat we in tijden van corona minder (kunnen) verdienen, maar is dat eigenlijk wel zo? Femke Hogema, schrijfster van het boek Ondernemen in crisistijd, inspireert ondernemers om juist nu een financieel gezond en winstgevend bedrijf op te bouwen. Zij heeft enkele tips om anders te kijken. Volgens haar moeten we de realiteit juist omarmen en kijken naar wat wél kan.
 
Niet geschoten is altijd mis
Hoe moet je beginnen? Daarvoor is geen goed of fout, stelt Hogema. Haar advies: “Maak een concreet plan, maar maak het niet te groot. Ook de hoogste berg wordt stap voor stap beklommen. Heb je een yogaschool, dan is het misschien een stap te ver om meteen volledig online te gaan. Maak eerst een filmpje met je telefoon. Het hoeft niet perfect. Maar probeer het."
 
Er kunnen in deze tijd juist hele mooie dingen uit een situatie voortkomen. Misschien ontdek je ondergeschoven talent, creëer je ergens een passie voor of kom je op een geniaal idee. Benut dat!
 
Eerste stappen gezet op het ondernemerspad en dan?
Laat je goed informeren over welke verzekeringen nodig zijn om geen onnodig bedrijfsrisico te lopen. Bel 0315 - 241 353 en maak een afspraak voor een vrijblijvend advies. Financieel Advies Centrum Oost Gelderland denkt mee in mogelijkheden en wat bij de opstart van je bedrijf nodig is.