Nabestaanden vinden ‘verloren polissen’ terug door zoekservice

Weet u niet of uw overleden dierbare een levensverzekering had? Dan is er een zoekservice die u hierbij kan helpen. Van deze service maken steeds meer mensen gebruik. Vorig jaar werd bij meer dan de helft van de bijna 8.500 aanvragen daadwerkelijk een verzekering gevonden.
 
Het bedrijf wat deze service verleent, is het Verbond van Verzekeraars. Dien bij hen uw aanvraag in en zij zorgen dat het terecht komt bij alle deelnemende levensverzekeraars. Deze gaan dan op zoek naar eventuele polissen. Wanneer zij die vinden, kunnen daar de rechthebbende van de niet-opgeëiste verzekeringstegoeden bij worden gezocht. Het Verbond wil echter wel dat u eerst zelf heeft geprobeerd uit te vinden of er nog ergens een polis loopt.
 
20.000 gevonden polissen
In de afgelopen 10 jaar werden er al meer dan 20.000 polissen gevonden. Niet alleen voor nabestaanden maar bijvoorbeeld ook voor gemeenten die een uitvaart voor hun rekening hebben genomen.
 
Wellicht heeft u ooit een familielid iets horen zeggen over een levensverzekering, maar heeft u hier na het overlijden geen polis van gevonden. U weet bijvoorbeeld niet bij welke partij de polis liep of u twijfelt of er wel echt een verzekering is. Dan biedt deze service van het Verbond u hulp. Bespreek eens met uw familie of zij iets hebben lopen. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan of hoeft u niet onnodig op zoek.