Goed verzekerd voor een uitvaart

Het zijn niet de leukste zaken om over na te denken, maar wel belangrijk. Want weet u in hoeverre zaken geregeld zijn als u of een dierbaar persoon in uw omgeving komt te overlijden? Het is belangrijk om tijdig uw wensen in kaart te brengen en te checken in hoeverre de kosten gedekt worden. Zo komen nabestaanden niet voor verrassingen te staan.
 
Wees voorbereid
Men vergeet vaak dat een uitvaart de nodige kosten met zich meebrengt. Deze kosten zijn vaak ook hoger dan men van tevoren denkt. De kosten van een uitvaart liggen gemiddeld rond de € 7.750,-. Het kan minder maar ook zeker meer zijn, dit hangt af van de wensen.
 
Het gaat hoe dan ook om een flink bedrag en u wilt niet dat uw nabestaanden zich hier zorgen over moeten maken. Voor ruim 60% van de verzekerden is dit dan ook de reden om een verzekering af te sluiten.
 
Twee soorten verzekeringen
Naast kiezen voor een verzekering kunt u er ook voor kiezen om te sparen voor uw uitvaart. Het is dan wel belangrijk dat u hier vroegtijdig mee begint en absoluut dit geld niet eerder ergens anders aan besteedt. Liever verzekeren? Dan zijn er twee opties:
 
1. Via een uitvaartverzekering
Hierbij heeft u twee opties: kapitaalpolis en naturapolis. Bij de kapitaalpolis wordt er een afgesproken bedrag uitgekeerd en bij de naturapolis wordt de afgesproken dienst geleverd.
 
2. Via een overlijdensrisicoverzekering
Deze verzekering wordt vaak afgesloten bij een hypotheek. Maar ook als u huurt is een ORV verstandig. Een ORV polis keert vroegtijdig kapitaal uit bij het overlijden van een van de partners. Zorg ervoor dat dit goed is geregeld.