Een zakelijke reisverzekering voor zzp’ers

Langzaamaan wordt er weer steeds meer op locatie gewerkt. Zo worden er ook weer meer zakelijke reizen naar het buitenland gemaakt. Hierbij is het in veel gevallen slim om een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Een particuliere verzekering dekt namelijk vaak geen schades die ontstaan zijn tijdens een zakenreis. Maar wat zijn de voorwaarden en waarom is dit belangrijk voor u?
 
1. Een zakelijke trip kent meer risico’s
Veel particulieren sluiten een reisverzekering af om zichzelf te verzekeren tegen diefstal of vermissing van bagage. Echter loopt u bij een zakelijke trip veel meer risico’s. Denk aan het verliezen van uw laptop inclusief harde schijf. Of een ongeval, waardoor u niet meer in staat bent om te werken.
 
2. Extra dekking vaak duurder
Bij een aantal verzekeraars is het mogelijk bij uw particuliere reisverzekering een extra dekking voor zakelijke reizen af te sluiten. Echter is deze dekking vaak hoog en bent u duurder uit dan met een zakelijke reisverzekering. Bent u regelmatig in het buitenland voor werk? Zorg dan dat u goed verzekerd bent met een zakelijke reisverzekering. Bent u slechts enkele keren in het buitenland? Dan is de ‘extra dekking’ wellicht toch een goedkopere keuze.
 
3. Verzekerd voor schade aan uw bedrijf
Een zakelijke reisverzekering dekt in principe alle schade aan uw bedrijf, ook bij noodsituaties. Daarnaast kunt u vaak kiezen voor een extra uitgebreide dekking waarbij ook uw laptop, telefoon en/of tablet verzekerd zijn. Let wel op de voorwaarden die hieraan hangen. De zakelijke reisverzekering is niet aftrekbaar, andere kosten die u maakt voor uw reis en verblijf wel.
 
4. Toeslag voor risicovol- of machinewerk
Alle schades door werkzaamheden onder ‘normale omstandigheden’ worden vergoed. Gaat u aan de slag met grote machines of doet u ander risicovol werk? Houd er dan rekening mee dat u hoogstwaarschijnlijk toeslag moet betalen.
 
5. Doorlopende of kortlopende reisverzekering
Dit hangt volledig af van de mate waarin u een zakelijke reis maakt en het gewenste gemak. Het gemak is bij een doorlopende reisverzekering groter, maar de kosten zijn vaak ook hoger.