Deel van de Nederlanders niet op hun hoede voor inbrekers!

Dat Nederlanders niet op hun hoede zijn voor inbrekers bleek uit een onderzoek van Allianz Direct. Zo laat twee op de vijf hun raam regelmatig openstaan als ze niet thuis zijn. En geloof het of niet, nog steeds maken één op de vijf Nederlanders hun deur niet altijd goed dicht.
 
Grotendeel checkt wel de deuren
Daar tegenover zijn er steeds meer Nederlanders die wél goed op hun hoede zijn. Zo checkt ruim 86% áltijd of alle deuren goed op slot zijn. Vooral 65+-ers zijn hier heel oplettend in, van hen checkt ruim 92% dit áltijd.
 
Dit is wellicht ook de reden dat 98% van de Nederlanders zich veilig voelt in huis. Daarentegen hecht de helft van de mensen wel waarde aan beveiligingsapparatuur. Zo wordt de slimme deurbel met camera steeds populairder en kiest 12% voor een camerabeveiliging rondom het huis.
 
“Vooral wanneer mensen meerdere dagen van huis zijn, schakelenzij het alarmsysteem in. Driekwart zet het systeem aan als ze overdag van huis gaan.”
 
Veel weten niet wat hun inboedelpolis dekt
Wellicht weet u niet dat wanneer je goede beveiligingsmaatregelen neemt, het makkelijker is om aan te tonen dat er ingebroken is. Veel Nederlanders weten maar weinig van hun inboedelverzekering. Een kleine 9% weet precies welke eigendommen verzekerd zijn, 23% weet het helemaal niet.
 
Wellicht toch eens tijd de inboedelverzekering eens te checken? Bel 0315-241 353 voor een afspraak met een van onze adviseurs.