Aantal verzekerde huisdieren groeit al jaren

Waar sommigen een verzekering voor huisdieren grote onzin vinden, vinden anderen dit juist heel belangrijk. Dat de laatste groep flink aan het groeien is blijkt uit cijfers van verzekeraar Reaal Dier & Zorg. In de eerste helft van 2019 steeg het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen voor huisdieren met 55 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2018.
 
De stijging wordt nu zelfs een trend genoemd. Dieren en katten worden een steeds groter onderdeel binnen het gezin. MRI-scans, transplantaties, orthopedie, etc. worden dan ook steeds normaler gevonden door baasjes. Om deze kosten te dekken is een verzekering wel echt nodig. Dit alles zonder verzekering, gaat je heel veel geld kosten. 
 
De meeste verzekeringen worden afgesloten voor de hond. En dan met name honden onder de 12 maanden. In tegenstelling tot honden is het aantal verzekerde katten slechts één op de vijf van alle verzekerde huisdieren. Wellicht zien katteneigenaren minder gevaar voor hun ‘binnenkat’.

Op zoek naar een huisdierenverzekering?
Door de stijging in de vraag hiernaar wordt het aanbod ook alsmaar groter. Er zijn genoeg aanbieders, zelfs de Hema biedt een verzekering voor jouw huisdier. Via www.vergelijkdierenverzekering.nl vergelijk je eenvoudig verzekeringen en ontdek je welke verzekering het meest geschikt is voor jouw huisdier.