65-plussers te lang bij dezelfde verzekeraar

Ouderen betalen vaak een onnodig hoge premie omdat zij té loyaal zijn aan hun huidige verzekeraar. Ja, zij hebben vaak meer zorg nodig dan een jongere doelgroep maar dit betekent niet dat zij zo veel moeten betalen. 65-Plusser betalen namelijk gemiddeld €150,- per maand terwijl het gemiddelde rond de €110,- per maand ligt.
 
Waarom zij zo loyaal zijn? Ouderen zijn bang om onderverzekerd te zijn, dus blijven zij bij hun huidige verzekeraar. Dit is logisch en makkelijk, maar verzekeraars verhogen jaarlijks de premie en veranderen vaak dekkingen en polisvoorwaarden. Dus ook bij uw huidige verzekering veranderen zaken en is het niet ‘goed zoals altijd’.
 
Het is dus belangrijk om ieder jaar na te gaan welke zorgverzekering het beste bij u past. Zowel op het gebied van kosten als zorg en voorwaarden.
 
Ook kunt u ervoor kiezen een duurzame verzekering af te sluiten, vaak liggen de kosten hiervan wel wat hoger. Echter blijkt dat vooral de jongere generatie aandacht heeft voor deze duurzame zorgverzekeraars.
 
Gaat u overstappen dit jaar? Het kan bij veel verzekeraars nog tot 1 februari.